♥ Swiss Meringue Buttercream

Om man vill ha en riktigt söt frosting, kolla in denna! Dels till att spritsa på cupcakes, men även för att spackla tårtor, då sugarpaste (om man nu ska klä sin tårta med det) har en tendens att svettas om man har grädde direkt under.

Fördelen med denna är att den blir nästan helt vit och man kan smaksätta den i stort sett hur man vill. Den är inte lika smörig som vanlig smörkräm och går jättebra att frysa.

Ingredienser:
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 citron, saften
350 - 400 g mjukt smör

Gör så här:
Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke.

Vispa marängen kraftigt med elvisp över kokande vattenbad tills den är cirka 65 grader.

Marängen ska tjockna och sockret ska ha smält.

Tag av marängen från värmen och fortsätt vispa med hög hastighet tills den svalnat. Detta tar ca 5 - 10 minuter.

Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.

Klart!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Next previous home